קו התמיכה: 03-6022934

בשיתוף האגודה לזכויות החולה

כדי לאמוד את המצב הרפואי ולהגיע לאבחנה מדויקת ואמינה, עומדות לרשות הצוות הרפואי מספר בדיקות עזר. במהלך השהות בבית החולים ובהתאם למצב החולה, ישקול הצוות אלו בדיקות יש לעבור ומתי.

נפגעי שבץ מוחי שמותאם להם טיפול תרופתי למניעה שניונית של שבץ – נדרשים לעבור בדיקות דם תקופתיות כדי לוודא שהתרופות משפיעות על הורדת הסיכון שייפתחו שבץ חוזר.

CT (Computed Tomography)

מאפשר הדמיה של מבנה המוח על-ידי צילומי רנטגן רבים וסריקת המוח לבדיקות פתולוגיות שונות של רקמת המוח. ההדמיה מאפשרת לאבחן את סוג השבץ (דימום או אוטם). את הבדיקה ניתן לבצע עם הזרקת חומר ניגודי או בלעדיו על-פי הצורך והחלטת הרופא.

MRI (Magnetic Resonance Imaging)

בדיקת הדמיה המבוססת על תהודה מגנטית. בדיקה זו היא אמצעי מתקדם נוסף לאבחון פגיעות מוחיות במבנה המוח או בכלי הדם ומיועדת למקרים מסוימים בלבד לפי שיקול דעת הרופא המטפל.

EEG (Electroencephalogram)

בדיקה זו בוחנת את הפעילות החשמלית של המוח באמצעות אלקטרודות המחוברות לקרקפת.

בדיקת דופלר

זוהי בדיקת אולטרה-סאונד של עורקי הצוואר שמטרתה לאתר הצירויות או חסימה בכלי הדם הגדולים בצוואר שמובילים דם למוח. העורקים העיקריים המובילים דם למוח נקראים עורקי התרדמה (carotid). במקרים מסוימים של היצרות משמעותית בעורק התרדמה, נשקלת האפשרות של התערבות ניתוחית (‘ניתוח צווארי בקרוטיד’ אנדארטרקטומיה Carotid Endarterectomy)  לניקוי ההיצרות, או לחילופין, החדרת תומכן (stent) לפתיחת ההיצרות. בחירת ההליך המיטבי והמתאים נקבעת על ידי הרופא המטפל.

T.C.D

בדיקת דופלר תוך גולגולתית: בדיקה זו מעריכה את זרימת כלי הדם התוך- המוח.

אקו לב

בדיקה הבודקת את מבנה חללי הלב באמצעות גלי קול במטרה לשלול פתולוגיות במבנה חללי הלב (חדרים או עליות) שיכולות להוות מקור לשליחת קרישים או תסחיפים למוח.

TEE (Transesophageal Echocardiography)

אקו לב דרך הוושט. בדיקה זו מתבצעת על-ידי החדרת אלקטרודה דרך הוושט ומאפשרת הדגמה מדויקת יותר של מבנה חללי הלב וקשת אבי-העורקים. בדיקה זו מבוצעת במקרים מיוחדים על-ידי המלצה ונתונה לשיקול דעתו/ה של הרופא/ה המטפל/ת. הבדיקה מבוצעת במכון הלב בהרדמה מקומית.

הולטר לב

מכשיר אק”ג המקליט את קצב הלב לאורך זמן (24-48 שעות) ומאפשר לזהות הפרעות קצב כגון פרפור פרוזדורים שלא נצפו בבדיקת אק”ג שגרתית חד-פעמית.

מכשור עזר להערכת המצב הרפואי ולהתראה על שינויים ביחידה לטיפול נמרץ

  • מוניטור – מסייע למעקב מתמיד על פעילות הלב ולחץ דם. החיבור למוניטור נעשה באמצעות חוטים מוליכים המחוברים לבית החזה בעזרת מדבקות.
  • מד רווי חמצן (סטורציה) – בעזרתו ניתן לבדוק ריווי חמצן בדם. המכשיר מחובר לאצבע או לאוזן באמצעות חוטים מוליכים. ריווי חמצן מתקרב ל- 100% באדם בריא.
דר אילה בלוך- זהות

תרמו לעמותה

עמותת נאמן פועלת יותר מ-25 שנה במתן תמיכה ועזרהלנפגעי השבץ המוחי ובני משפחותיהם על ידי בניית מערכי תמיכה, עזרה ומידע למיצוי זכויות ופיתוח שירותים בקהילה כדי לעזור להם לעמוד על הרגליים ולחזור לחיים טובים. עוסקת בקידום המניעה והטיפול המהיר והיעיל בשבץ מוחי כדי לצמצם את נזקיו.

פרטי חשבון הבנק לתרומה באמצעות העברה בנקאית

או

בואו להתנדב