חזית המחקר בנושא שבץ מוחי ברחבי אירופה, מספקת לנו מחקרים חדשים ופורצי דרך בטיפול ובשיקום משבץ מוחי. אנחנו מביאים לכם סיכום שלהם לרגל יום המודעות לשבץ מוחי.
שבץ מוחי בדרך כלל מתרחש כאשר כלי דם במוח נחסמים על ידי קריש דם, שמונע אספקת חמצן לאזורים במוח וגורם למוות פתאומי של חלקים ברקמת המוח. שבץ מוחי הוא אחד הגורמים העיקריים למוות ולנכות ברחבי העולם, וההנחה היא שמספר מקרי השבץ יעלה בשנים הקרובות.
הטיפול הנפוץ ביותר בשבץ מסוג זה כולל הזרקת תרופה מסוג rtPA לדם כדי למוסס את הקריש. למרבה הצער, ה-rtPA אמנם יעיל בהמסת הקרישים אבל יש לתרופה תופעות לוואי רבות שכוללות דימום פנימי, נפיחות ועוד.
בטיפול בשבץ מוחי הרופא צריך למצוא נקודת איזון שבין מתן כמות rtPA שמספיקה להמסת הקריש במוח, לבין כמות שלא גורמת לתופעות הלוואי המסוכנות. בגלל תופעות הלוואי האלו יש גם זמן מוגבל שבו אפשר להשתמש ב-rtPA – רק כמה שעות לאחר הופעת התסמינים הראשונים. כתוצאה מכך, הרבה מקרי שבץ לא מטופלים בכלל.
בפרויקט Angie אנחנו מפתחים גישה חדשה לטיפול בשבץ מוחי שבה מכוונים מיקרובוטים לקריש הדם באופן מגנטי וכך מעבירים את ה-rtPA ישירות לאזור השבץ. גישה זו מאפשרת לנו להעביר ריכוזים גבוהים יותר של rtPA ישירות לקריש, תוך הפחתת הכמות הכוללת של rtPA הניתנת למטופלים פי 10,000.
טכנולוגיית Angie תאפשר פתיחה מהירה יותר של קרישי דם, תרחיב את חלון הטיפול ותפחית את תופעות הלוואי של הטיפול. אנחנו מקווים שזה יעלה את איכות חיי החולים ויפחית מקרי מוות ונכויות כתוצאה משבץ מוחי.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט: h2020-angie.eu/
האזינו לפרופסור סלבדור פאנה וידאל מדבר על המחקר:
הפרויקט ממומן על ידי הנציבות האירופית במסגרת הסכם המענק מספר 952152
מאמרים נוספים
- טיפול באמצעות מיקרו רובוטים בשבץ מוחי
לציון שבוע המודעות למח החל בחודש מרץ, אנחנו מביאים לכם את החידושים האחרונים בטיפול בשבץ…
- בדיקות נפוצות
כדי לאמוד את המצב הרפואי ולהגיע לאבחנה מדויקת ואמינה, עומדות לרשות הצוות הרפואי מספר בדיקות…
- - Исследование ANGIE по таргетной терапии с помощью микроботов
חזית המחקר בנושא שבץ מוחי ברחבי אירופה, מספקת לנו מחקרים חדשים ופורצי דרך בטיפול…