דיאטה ים תיכונית מורידה את הסיכון לשבץ

דיאטה בסגנון ים תיכוני בריאה ללב, ומורידה את הסיכון של מטופלים לסבול מאירועים לבבים חוזרים, במטופלים עם מחלות לב/ סכרת.

ממצאי המחקר הראו כי דיאטה ידידותית ללב, כזו העשירה בפירות, ירקות, אגוזים, דגנים מלאים ודגים, מורידה בצורה משמעותית את הסיכון להתקף לב שני, שבץ ומוות.

תזונה שהתבססה ל דיאטה כזו הורידה את הסיכון לתמותה ממחלות לב ב- 35%, להתקף לב שני ב- 14%, לשבץ ב 19% ולאי ספיקת לב ב-28%, בהשוואה לנבדקים שניזונו מדיאטה דלה במרכיבים אלה.

החוקרים העריכו את הדיאטה של למעלה מ-30,000 נבדקים ונבדקות שגילם הממוצע היה 67 (המשתתפים חולקו באופן רנדומלי לשתי קבוצות מחקר מקבילות וכפולות סמיות שבדקו את השפעה של תרופות להורדת לחץ דם).

איכות ההתזונה של הנבדקים נבדקה בתחילת המחקר, באמצעות שאלון שסקר את הרגלי האכילה שלהם בשנה האחרונה. דיאטה בריאה נחשבה כזו שבה הנבדקים צרכו הרבה פירות וירקות, דגנים מלאים ואגוזים וכן דגים, בהשוואה לצריכה גבוהה של בשר וביצים.

החוקרים בדקו את הקשר שבין איכות התזונה לבין התוצאה האפשרית של מוות ממחלות לב, שבץ, התקף לב או אי ספיקת לב. הסיכון למוות ממחלות לב היה נמוך בצורה משמעותית בקבוצה ששמרה על הדיאטה האיכותית ביותר. האפקט המגן של תזונה ידידותית ללב נשמר, ללא קשר לתרופות שנטלו הנבדקים.

לסיכום, ממצאי המחקר מראים כי דיאטה עשירה בפירות, ירקות, אגוזים, דגנים מלאים ודגים מורידה את הסיכוי להתקף לב שני, שבץ או מוות. לדיאטה השפעה מגנה ומתמשכת גם במטופלים שנוטלים תרופות למחלות לב. החוקרים מעודדים את הרופאים המטפלים להדגיש בפני מטופליהם את חשיבות השמירה על דיאטה נכונה כאמצעי מניעה מפני הישנות המחלה.

למחקר המלא לחץ כאן

אנו בנאמן נלחמים למענכם כדי שנוכל למנוע את השבץ המוחי. אנו נלחמים למען יכיר כל אחד ואחד את סימניו המוקדמים של השבץ המוחי, כך והיה ויחוש בהם, יגיע במהירות לבית החולים, בפרק הזמן שבו ניתן יהיה עדיין לטפל ולהפחית את נזקיו.

כל תרומה שלכם תסייע לנו במגוון פעילויות בהן. לתרומה לחצו:http://neeman.org.il/?page_id=26

כתבו תגובה

*

captcha *